Rezydencja Wilanówka, Warszawa

Lokalizacja

potok

Rezydencja nad strumykiem Wilanówka

„Rezydencja Wilanówka” to kameralny budynek wielorodzinny o niskiej zabudowie usytuowany  na granicy warszawskiego Wilanowa oraz Mokotowa przy ul. Sytej. Nieomal przy samym potoku "Wilanówka". W samym sercu terenów zielonych, nieopodal Wilanowa Królewskiego. Nieruchomość położona jest w na terenie Warszawskiego Obszaru Chronionego Krajobrazu. Niedaleko znajduje się Rezerwat Morysin czy plaża nad Wisłą. Rezydencja sąsiaduje z Wilanowskim Parkiem Kulturowym. W sąsiedztwie przeważa zabudowa jednorodzinna oraz kameralne osiedla na okolicznych błoniach.

Dojazd do inwestycji odbywa się przez istniejące ciche osiedle.

Rysunek1

Po przebyciu Wisły mostem im. Anny Jagiellonki dojedziemy do pobliskiego Hotel DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw!

Dzięki istniejącej sieci dróg, inwestycja jest dobrze skomunikowana z każdą częścią Warszawy.

„Rezydencja Wilanówka” to najlepsze rozwiązanie dla ceniących ciszę oraz umiarkowany dystans od życia miasta.

 

Relacja ze spływu kajakiem Potokiem Służewieckim i Wilanówką do Wisły: http://oceanicus.pl/relacja149

  • Doskonałe położenie
  • Parkingi podziemne
  • Kameralna zabudowa
  • Mała architektura
  • Nowoczesne windy
  • Obszerne tarasy
  • Prestiżowa okolica
  • Uliczka osiedlowa
  • Zielona okolica

Opis

„Rezydencja Wilanówka” to idealny przykład stonowanego i kameralnego budynku, dającego poczucie bezpieczeństwa i prywatności mieszkańców. Na pewno trafi w gusta tych, którzy lubią formy z lekką nutą nowoczesności. Do wysokiego standardu inwestycji przyczynią się dobrej jakości materiały budowlane i wykończeniowe. Budynek maj trzy kondygnacje nadziemne . Wszystkie poziomy skomunikowane są za pomocą przestronnych klatek schodowych oraz wind już z poziomu garażu. Mieszkania na parterze będą miały dostęp do indywidualnych ogródków. Wysokiej jakości, widne okna zagwarantują słoneczne wnętrza oraz korespondować będą z jasną elewacją i spadzistymi dachami . Podziemna hala garażowa pomieści auta wszystkich mieszkańców.
W ofercie posiadamy mieszkania o pożądanych metraż i układach. Dostępne będą lokale 2-pokojowe, 3-pokojowe i 4-pokojowe od 32 m2 do 102 m2. Funkcjonalne, przestronne i dobrze doświetlone mieszkania, to korzystna propozycja dla osób poszukujących nowego apartamentu na Wilanowie.

Jeżeli szukasz komfortowego i przestronnego miejsca do życia dla siebie lub swojej rodziny, to „Rezydencja Wilanówka” jest właśnie dla Ciebie. Postaw kameralność w otoczeniu zieleni i każdego dnia ciesz się spokojem i dystansem od miejskiego zgiełku.

Mapa

    [wpgmza id="39"]

    Mieszkania

    Wnętrza

    ROGOWSKI CZARNA nowa

    ROGOWSKI CZARNA nowa

    Standard

    Technologia wykonania:
    KONSTRUKCJA
    – ściany zewnętrzne i wewnętrzne żelbetowe monolityczne oraz murowane z pustaków silikatowych oraz gazobetonowych
    – stropy żelbetowe monolityczne
    – klatki schodowe żelbetowe monolityczne,
    ŚCIANY WEWNĘTRZNE
    – ściany wewnętrzne międzylokalowe żelbetowe monolityczne oraz murowane z pustaków gazobetonowych
    – ściany w części podziemnej żelbetowe monolityczne oraz murowane z pustaków silikatowych
    – ściany działowe murowane z pustaków gazobetonowych
    POSADZKI
    – Posadzka w pomieszczeniach technicznych wykończona płytkami gresowymi

    Wysokość pomieszczeń:

    – lokale mieszkalne (parter – 1 piętro) – 261 cm, (II piętro) – 252-260 cm
    – pomieszczenia w podziemiu (garaż i pomieszczenia techniczne) - ~248 cm

    Standard prac wykończeniowych w części wspólnej budynku i terenie wokół niego, stanowiącym część wspólną nieruchomości:
    Strefy wejściowe:
    Każde wejście wyposażone jest w przedsionek pełniący funkcję wiatrołapu. W przedsionku znajdują się skrzynki na listy, tablica informacyjna oraz domofon. Wykończenie przedsionka: posadzka z płytek gresowych. Przy wejściu wycieraczka listwowa gumowo-tekstylna. Ściany i sufit tynkowane i malowane w kolorze białym z cokołem z płytki gresowej.
    Z przedsionka prowadzi wejście do pomieszczeń komunikacji wspólnej: korytarze, otwarta klatka schodowa oraz dźwig osobowy. Wykończenie komunikacji wspólnej: posadzka z płytek gresowych, ściany tynkowane i malowane w kolorze białym z cokołem z płytki gresowej. Sufity tynkowane i malowane w kolorze białym. Na ścianach lustra.
    Klatka schodowa, biegi schodowe – tynkowane i malowane w kolorze białym. Ściany klatki tynkowane i malowane w kolorze białym. Balustrady ze stali nierdzewnej lub stalowe malowane proszkowo. Drzwi dźwigu osobowego wykończone portalem ze stali nierdzewnej. Kabina dźwigu wykończona panelami ze stali nierdzewnej bądź wypełnione lustrami. Z przestrzeni wspólnej znajdują się wejścia do poszczególnych lokali mieszkalnych.
    Fasada:
    Fasada wykonana w większości w tynku w technologii lekkiej-mokrej. Na fragmentach fasady ( ściany oporowe) beton architektoniczny.
    Zagospodarowanie terenu:
    Na terenie będą się znajdować ciągi komunikacyjne wewnętrzne wykonane z kostki betonowej, miejsca postojowe. Ogrody przypisane do poszczególnych lokali mieszkalnych wydzielone ogrodzeniami panelowymi. Oświetlenie terenu i ogrodzenie. Zieleń projektowaną w otoczeniu budynków stanowią nasadzenia wysokie, średnie i niskie, krzewy, pnącza i trawniki.

    Obsługa komunikacyjna:
    Całość inwestycji będzie obsługiwana komunikacyjnie z drogi wewnętrznej od ul. Sytej poprzez zjazd do garażu podziemnego. Dojścia piesze do budynku do dwóch klatek schodowych od strony drogi wewnętrznej.
    Połączenia z wewnętrznymi ciągami pieszymi oraz wejściami do budynku są w pełni dostępne dla osób niepełnosprawnych. Wszystkie kondygnacje mieszkalne i garażowa są dostępne za pomocą schodów oraz dźwigu osobowego (również w pełni dostępne dla osób niepełnosprawnych).